Istoria tatuajelor

Lunga și fascinanta istorie a tatuajelor.
Istoria tatuajelor este una foarte lungă și interesantă. Dar cum sunt făcute și cine a inventat masina de tatuat?
Tatuajele sunt o formă de artă care implică pigmentul introdus în piele pentru a-și schimba culoarea permanent.
Această practică este de fapt foarte veche și ar putea fi chiar întruchiparea exprimarii de sine.
De cât timp există tatuajele? Istoria tatuajelor
Conform înregistrărilor istorice și a siturilor arheologice, arta tatuajului a fost practicata de oameni, de foarte mult timp. Instrumentele care par să fi fost create special pentru a crea tatuaje au fost găsite în siturile preistorice din Franța, Portugalia și Scandinavia.
Se pare că aceste instrumente ar avea o vechime, nu mai mica de 12.000 de ani !
Cea mai veche dovadă fizică si istorica a tatuajelor a fost găsită pe o mumie veche din Alpi, numită Ötzi. Acest om preistoric a fost datat în jurul mileniului V-IV î.Hr.


Istoria tatuajelor pe glob
De asemenea, este cunoscut faptul că triburile germane și cele celtice antice, practicau arta tatuajului, pe scară largă ca si cultură. De asemenea, s-a descoperit că si diferite mumii egiptene antice au tatuaje pe ele.
Se crede, dealtfel, că multe culturi antice, precum cele din Egipt și India, foloseau tatuajele ca formă de vindecare și închinare religioasă. Dar, s-a mai speculat si că tatuajele au fost folosite și pentru a indica statutul social sau pentru a marca pe cineva pentru pedeapsă.
În Egiptul antic, tatuajele par să fi fost folosite pentru ameliorarea problemelor de sănătate dureroase, cum ar fi peritonita cronică pelviană (inflamația peritoneului).
În Filipine, tatuajele erau folosite și ca semne de rang și împlinire și se credea că înzestrează purtătorul cu proprietăți magice.
Grecii antici și romanii sunt, de asemenea, cunoscuți că și-au tatuat sclavii și infractorii, astfel încât să poată fi mai ușor de identificat dacă scapă.
Dar toate acestea s-au schimbat cel puțin în Europa, odată cu creșterea și adoptarea în masă a creștinismului sub Imperiul Roman. Tatuajele au fost brusc considerate o practică barbară și s-au stins încet în imperiu.
În epoca descoperirii și pe măsură ce au început să se dezvolte rutele comerciale transoceanice, tabuul din jurul tatuajelor a început să se estompeze, deși la început foarte încet. Călători precum Sir Martin Frobisher, William Dampier și căpitanul James Cook aduceau adesea acasă cu ei indigeni din locurile pe care le vizitau și erau deseori tatuați.
Tatuajele au început să fie adoptate de marinari și de alți membri ai așa-numitelor „clase inferioare”, dar devin mai acceptabile din punct de vedere social. Pe măsură ce arta s-a dezvoltat din nou în Europa, tatuajul a devenit un hobby al aristocrației care avea mijloacele de a plăti pentru profesioniști talentați.
Dar din nou acest lucru nu a durat. Pe măsură ce prețurile tatuajelor au început să scadă, a fost din nou văzută ca practică sigura a claselor inferioare. A păstrat acest stigmat social timp de mai multe decenii până în anii 1960.
După această perioadă, tatuajele au început să câștige din nou, o acceptare socială mai largă, și au ajuns să fie văzute ca o formă de exprimare de sine.
Astăzi,arta tatuajelor, a devenit atât de populara, încât chiar Mattel a început să vândă păpuși Barbie cu tatuaje. Oamenii de ambele sexe, de toate clasele economice și de toate vârstele isi pot face tatuaje dacă doresc.


Cum sunt facute tatuajele?
Tatuajele sunt create prin depunerea cernelii sau a pigmentului, în al doilea strat al pielii, numit derm. Acest strat de piele nu se descuameaza (cojeste) niciodată, ca și epiderma, astfel tatuajul rămânand la locul lui și nu se pierde.
Pentru a face acest lucru, tatuatorii trebuie să folosească o varietate de ace încărcate cu cerneală pentru a înțepa pielea și a injecta o cantitate mică de cerneală în acel moment.
Acest lucru se face de mii de ori pentru a completa o imagine sau un text pe pielea ta. În timp ce în mod tradițional acest lucru s-ar fi realizat manual, artiștii de tatuaje din zilele noastre folosesc un instrument special numit mașină de tatuat sau pistol.
Pe măsură ce acele pătrund în piele, cerneala este absorbita în dermă și este lăsată pe loc, în timp ce acul se retrage. Acele moderne tind să vină în trei forme, dar tatuatorii pot folosi până la 25 de ace cu vârfuri diferite pentru munca lor.
Acele cu mai puține puncte tind să fie utilizate pentru conturare, în timp ce ace cu multe capete tind să fie utilizate pentru umbrire și colorare.
În timp ce tatuajele in istorie, au fost procese care necesită multă muncă, astăzi ele sunt relativ mai rapide (în funcție de design). Mașinile moderne de tatuat sunt capabile să străpungă pielea între 50 și 3.000 de ori pe minut.
De ce durează tatuajele pentru totdeauna?
Derma umană este compusă din fibre de colagen, nervi, glande, vase de sânge și alte țesuturi. Unele particule mari de cerneală sunt dispersate în „matricea în formă de gel a dermei”, iar altele vor fi înghițite de fibroblaste, un tip de celule dermice care joacă un rol important în vindecarea rănilor.
Odată injectat, sistemul dvs. imunitar răspunde inevitabil la miile de răni minuscule pe care le-a creat aparatul. Macrofagele se reped spre margini și încearcă să îndepărteze pigmentul.
Unele au succes, dar altele nu rămân prinse în dermă cu tus. Alte celule din dermă, numite fibroblaste, absorb și tusul la locul injectării.
Aceste celule nu sunt eliberate atunci când epiderma se regenerează și vor rămâne în derm până vor muri. Odată ce mor, fibroblastele sunt absorbite (inclusiv tusul) în fibroblaste noi, ceea ce ajută și tatuajele să dureze foarte mult timp.
Fiecare tatuaj nou are nevoie de aproximativ două până la patru săptămâni pentru a se vindeca. Deoarece sistemul dvs. imunitar va percepe în mod constant cerneala tatuajului ca pe un corp străin, acesta va continua să îl atace pentru tot restul vieții proprietarului.
Din acest motiv, în timp ce tatuajele vor dura pentru totdeauna, ele tind să se estompeze treptat în timp, expunerea la soare facandu-si, de asemenea, partea sa in estomparea tatuajului.
Pe de alta parte, așa funcționează și îndepărtarea tatuajelor cu laser. Laserele pătrund adânc în piele și împart particulele de cerneală în bucăți mai mici. Acest lucru ajută macrofagele să înghită și să le îndepărteze mai ușor.


Cine a inventat masina de tatuat?
In istoria tatuajelor, prima mașină de tatuat a apărut în 1891. A fost inventată și brevetată de un singur Samuel O-Reilly, care era un artist de tatuaje foarte performant în sine.
Însă proiectarea mașinii salede tatuat nu a fost toată munca sa. Samuel a fost inspirat de o invenție a nimeni altuia decât a lui Thomas Edison, din 1876.
Edison a încercat să-și popularizeze „stiloul electric” pentru a ajuta companiile cu duplicarea documentelor. Pixul a folosit un motor alternativ de mare viteză pentru a acționa un singur ac pentru a perfora o formă principală.Pe măsură ce utilizatorul scria cu stiloul, acul se extindea și se retrăgea de mai multe ori pe secundă pentru a urmări scrierea de mână a scriitorilor.
Aceasta modalitate ar fi apoi folosita pentru a face copii prin rularea cernelii peste găuri. Prin acest proces, o copie exactă ar putea fi făcută într-o ordine scurtă, în locul sarcinii mai laborioase de a copia manual documentele.
În ciuda ingeniozității sale, stiloul nu a fost niciodată un hit și a fost destinat să fie uitat. Asta până când Samuel a descoperit dispozitivul și și-a dat seama de potențialul său pentru industria sa.
A luat invenția, a adăugat mai multe ace și un rezervor de cerneală. Pentru modificările sale, i s-a acordat propriul brevet american pentru prima mașină de tatuat din lume.
Mai târziu, în 1929, un alt inventator, Percy Waters, a brevetat o versiune îmbunătățită care seamănă foarte mult cu mașinile moderne. Dispozitivul său utilizează două bobine electromagnetice care au fost stabilite paralel cu cadrul, un scut scânteie și un comutator de pornire / oprire.
Waters, de asemenea, un artist de tatuaje, a continuat să conducă o companie de tattoo supply, timp de peste treizeci de ani. El a produs seturi de blițuri clasice și a tatuat foarte mulți colecționari de tatuaje cunoscuți în timpul său. A fost inițiat în Tattoo Hall of Fame pe 15 ianuarie 1987.
Cam atat despre istoria tatuajelor, pe data viitoare.
*Mai jos aveti linkuri catre retelele noastre sociale.

