vindecare tatuaje
vindecare tatuaje

 Ce este vindecarea uscată a tatuajelor?

Vindecarea uscată a tatuajelor trece în esență prin pașii obișnuiți de îngrijire ulterioară de a ajuta la vindecarea unui tatuaj. Dar, în loc să folosiți unguente, creme sau loțiuni ,lăsați-l să se vindece pur si simplu la aer.

         Desigur, ar trebui să va păstrați în continuare tatuajul curat, spalat cu apă și săpun antibacterian și să îl protejați de îmbrăcămintea strâmta și de expunerea la lumina soarelui în timp ce zona tatuată se vindecă.

  Vindecarea tatuajului prin hidratare sau vindecarea tatuajului pe uscat.

 Cine are dreptate?

         Răspunsul scurt este ambii: există avantaje și dezavantaje pentru vindecărea tatuajului uscat și pentru vindecarea prin utilizarea cremelor, unturilor, uleiurilor sau lotiunilor hidratante.

         Să vedem dacă există efecte secundare și cum puteți încorpora vindecarea uscată în rutina de îngrijire după tatuaje.

Există beneficii pentru sănătate pentru vindecarea uscată a unui tatuaj? 

         Beneficiile pentru sănătate ale vindecării uscate a unui tatuaj au mai puțin de-a face cu lăsarea tatuajului să se usuce în aer și mai mult cu ce fel de tipuri de creme hidratante ați putea folosi (și cât de mult de autocontrol aveți).         Unele loțiuni și creme conțin ingrediente artificiale care vă pot irita pielea sau pot provoca reacții alergice care interferează cu procesul de vindecare, inclusiv:

             alcool, petrol, ulei mineral( cum ar fi vitamina A sau D),parabeni,ftalați,parfumuri

Orice combinație a acestor ingrediente vă poate afecta pielea și tatuajul.

         Vindecarea uscată elimină complet acest risc. Dar acest risc este evitat dacă utilizați uleiuri naturale sau creme hidratante ce contin ulei de cocos, ulei de jojoba sau unt de shea.

         O altă preocupare cu vindecarea uscată este decojirea sau scarpinarea zonei tatuate.

         Cremele hidratante vă pot ajuta să va hidratati pielea și sa faca mai puțin probabila orice fel de scarpinat, decojit sau frecat, să faceti coji sau tatuajul să se vindece în mod necorespunzător.

         De asemenea, veti simti mult mai putin senzatia de mancarime decât in cazul vindecarii uscate. Dacă sunteți genul de persoană care nu poate rezista să nu se scarpine, vă recomandăm sa va mai ganditi inca odata cu privire la vindecarea uscată.

Potențialele riscuri și efectele secundare ale vindecării uscate ale unui tatuaj.

        Vindecarea uscată a tatuajelor nu este riscantă în sine, dar există unele riscuri și efecte secundare de care ar trebui să fiți conștienți înainte de a o încerca:

 

         Pielea dvs. poate prezenta mâncărimi sau arsuri din cauza lipsei de umiditate în zonă, astfel încât poate fi imposibil să ignorați dorința de a va scarpina.

         Zonele mai mari ale pielii tale pot deveni extrem de uscate, decjind pielea mai mult și deschizându-se peste zone mari ,poate afecta aspectul tatuajului tău atunci când procesul de vindecare este terminat.

         Pielea uscată se poate strânge, facilitând crăparea pielii și afectând aspectul tatuajului după ce se vindecă.

Vindecare uscată vs. vindecare cu folie de vindecare

         Vindecarea cu folie se face ținând tatuajul înfășurat în folie de vindecare în timp ce acesta se vindecă. Pielea dvs. este menținută de obicei uscată în timpul vindecării cu folie, dar folia poate ajuta la blocarea umezelii naturale în timp ce lichidul limfatic se scurge.         Vindecarea uscată și vindecarea cu folie de vindecare sunt similare prin faptul că nici una dintre metode nu se bazează pe niciun hidratant pentru a menține pielea umedă. Dar vindecarea uscată nu folosește nici lichid limfatic.

         Niciuna dintre metode nu este mai bună decât cealaltă. Depinde de tine și de ceea ce îți recomandă artistul tău tatuator.

         Încercați însă metoda cu folie de vindecare in cazul in care credeți că veți avea probleme în a vă feri de scarpinat sau dacă vă îngrijorează faptul că pielea dvs. se va usca prea mult în timpul procesului de vindecare.

Îngrijirea de după tatuat este foarte importantă

 

        Iată câteva sfaturi importante pentru îngrijirea ulterioară a tatuajelor pe care ar trebui să le urmați, indiferent de metoda pe care decideți să o urmați:

         Nu vă acoperiți din nou tatuajul după ce ați scos bandajele. Artistul tău tatuator îți va banda tatuajul cu folie chirurgicală, dar după ce ai luat acest bandaj, nu-l mai acoperi. Acest lucru poate încetini sau interfera cu procesul de vindecare.

         Spălați-vă mâinile cu apă și săpun antibacterian înainte de a vă atinge tatuajul. Acest lucru poate ajuta la prevenirea pătrunderii bacteriilor în zonă în timp ce se vindecă.         Acoperă-ți tatuajul cu îmbrăcăminte sau protecție solară. Razele solare și UV sunt dăunătoare pentru procesul de vindecare a tatuajelor. Purtați mâneci lungi, pantaloni lungi sau alte îmbrăcăminte confecționate din bumbac respirabil și purtați protecție solară naturală pentru tatuaje, în cazul în care tatuajul dvs. va fi expus la soare.

         Umeziti tatuajul cu apă calduta și sterilă și spălați-o ușor cu spuma de la săpun antibacterian blând, fără parfum sau alcool, pentru a-l menține curat.

         Nu vă rupeti cojile. scarpinarea sau avutul de-a face cu coji, poate face ca vindecarea tatuajului să dureze mai mult timp, să ducă la dureri sau cicatrici sau chiar să-l vindece într-un mod care să facă tatuajul să arate diferit fata de ce va așteptati.

         Evitati sa dati cu prea multa apa pe tatuaj cel puțin 2 săptămâni. Nu înotați și cand faceți baie încercați să evitați zona tatuata, sau sa ii aplicati crema hidrantanta chiar inainte de duș, pt. a ajunge cat mai putina apa la el.

Rezumat 

         Vindecarea uscată a tatuajelor este o parte acceptabilă a rutinei de îngrijire ulterioară a tatuajelor, atât timp cât urmați îndeaproape toate celelalte instrucțiuni de îngrijire ulterioară. A nu avea grijă suplimentară de tatuaj poate duce la decojirea tatuajului sau la cicatrizarea acestuia.

         Și dacă vă îngrijorează faptul că vindecarea uscată nu va funcționa pentru dvs., nu ezitați să utilizați o cremă hidratantă sigură, fără substanțe chimice, pentru a preveni orice reacție sau interacțiune cu pielea sau cu tusul din tatuaj.

         Dacă nu sunteți totusi sigur, si nu stiti care metoda de vindecare a tatuajelor sa adoptati, aveți intotdeaun a încredere în artistul dvs. tatuator. Ei sunt experții și vor avea informații despre ce metodă poate funcționa mai bine pentru pielea dvs. .

 

*Articol oferit de Chronos Tattoo Supply in colaborare cu Ingenious Bastards Tattoo Bucuresti

Lasă un răspuns