Semnificatii tatuaje / simboluri si mesaje

Semnificatii tatuaje

Daca doritii sa va faceti un tatuaj si sunteti confuz, aceste interpretari va vor ajuta sa decideti ce doriti. Fiecare dintre aceste lucruri poate avea semnificatii foarte diferite pentru dvs. personal. Cel mai mare sfat ar fi sa gânditi fiecare aspect al tatuajului dvs. înainte de a-l obtine si de a discuta cu tatuatorul in vederea obtinerii unui rezultat cat mai bun.

♣ Semnificatii tatuaje Fluturi

tatuaj fluture

Fluturele este o insectă frumoasă abia dupa ce reuseste să iasă din cocon. Reprezintă frumusețea, metamorfoza, renașterea și schimbarea. Este simplu, fara culoare și aproape urât la inceput. Insa devine o creatură colorată și frumoasă, plina de gratie. Japonezii cred că fluturele reprezintă sufletul cuiva. Cuvântul grecesc pentru fluture se traduce subtil în suflet. În simbolismul chinez, doi fluturi împreună reprezintă dragostea.

♣ Semnificatii tatuaj simbol Malin

tatuaj malin

Simbolul Malin își are originea în Suedia. Arată ca un simbol al infinitului realizat dintr-o sageata. Aceasta înseamnă că eșecurile și căderile în viața ta sunt doar un progres și o parte din experiența de viață.

♣ Semnificatii Tatuaje – Cercul Zen, Enso

tatuaj enso

Enso sau cercul zen, deși o temă veche, devine o alegere populară pentru un tatuaj. Conturul cercului arată neregulat, grațios și elegant, ca si cum ar fi trasat cu o pensula. Cercul incomplet reprezintă universul. De asemenea, el reprezintă forța interioară și iluminarea.

♣ Semnificatii Tatuaje – Soare

semnificatie tatuaj soare
tatuaj soare

Tatuajul soarelui este o temă universală. De obicei simbolizează viața. Fiind însuși un dătător de viață, soarele înseamnă renaștere și fertilitate. De asemenea, înseamnă putere, perseverență și noi începuturi. Toți cei care doresc să depaseasca un moment sau să lase în urmă perioade dificile, ar trebui să ia în considerare un tatuaj simbolizand soarele.

♣ Semnificatie Tatuaj – Pana

semnificatie tatuaj pana
tatuaj pana

Penele au o istorie bogată și sunt, de asemenea, o temă importantă pentru tatuaje. Frumusețea lor distinctivă le face extrem de populare. În mod ciudat, au reprezentări contradictorii. Pe de-o parte, pana înseamnă moarte sau pierdere, insa pe de alta parte înseamnă și naștere și noroc. Depinde, într-adevăr de modul în care îl percepi. Semnificația unei pene depinde, de asemenea, de pasărea din care face parte, astfel încât trebuie făcuta un pic de cercetare înainte de a vă decide in privinta unui tatuaj cu o pana.

♣ Tatuaj Trandafiri

tatuaj trandafiri
semnificatie tatuaj trandafiri

Trandafirii sunt flori superbe si o alegere populară pentru tatuaje și sunt realizate fie color, fie cu cerneală neagră. Trandafirii simbolizează pasiunea, dragostea, frumusețea și puterea. Chiar și culoarea trandafirului semnifica anumite lucruri – negru pentru pierdere sau moarte, roșu pentru pasiune și multe altele.

♣ Semnificatii Tatuaje – Pasari

tatuaje pasari
tatuaje cu pasarele
tatuaj vultur

Dacă doriți tatuaje cu păsări, alegerile dvs. sunt nesfârșite. Puteți avea o pasăre sau un grup de păsări tatuate. Tatuajele cu păsări, reprezintă libertate și speranță in principiu. Pot avea diferite semnificatii in functie de specia pasarii pe care ati decis sa o reprezentati in tatuajul vostru.

♣ Semnificatie Tatuaj – Aripi

tatuaj aripi
tatuaje aripi

Aripile reprezintă libertate. Sunt amintiri constante că nu poți fi reținut și că poți fi oricine vrei și poți merge oriunde vrei. Aripile vin în toate formele și dimensiunile, iar în timp ce unii oameni opteaza pentru aripi mici, alții au o pereche mare de aripi tatuate pe spate, aproape ca o adevărată pereche de aripi. In sens religios, ele amintesc despre ingeri si simbolizeaza, protectie divina sau o „unealta” de a te inalta mai usor catre divinitate.

♣ Tatuaj Dream Catcher

semnificatie tatuaje dreamcatcher

Calitatea mistică a „capcanelor de vise” le face foarte populare pentru tatuaje. Se spune că, așa cum sugerează termenul, dream catcher-ele au abilitatea de a prinde vise bune și de a elimina coșmarurile și, prin urmare, oamenii fac tatuajele cu dream catcher pentru a le absorbi calitățile. Visele rele, ghinionul și spiritele rele sunt toate tinute departe când aveți un dream catcher care vă protejează. Dream catcher-ul, de asemenea, servește ca un talisman de noroc care aduce succes si fericire.

♣ Semnificatia tatuajului cu flori de cires

tatuaj Flori de cires
tatuaj cu flori de cires

Florile de cires reprezintă viață veche, viață nouă și viață tranzitorie; holistic vorbind, ciclul vieții. Nu poate fi pusa la indoiala nici complexitatea florilor și nici frumusețea lor.

♣ Tatuaj Copacul vietii 

tatuaj copacul vietii
semnificatie tatuaj copacul vietii

Copacii sunt considerați element sacru în multe țări și culturi. Simbolizează rezistența și forța. Pomul vieții are înțelesuri diferite în diferite culturi, dar în general simbolizează cunoașterea, protecția, forța, iertarea și viața veșnică.

♣ Semnificatie tatuaj inima

idei de tatuaj inima

Evident, inimile simbolizează iubirea și pasiunea și aproape întotdeauna inimile sunt o expresie a sentimentelor pentru cineva cu adevărat apropiat. Cel mai adesea, un tatuaj cu inima are de obicei numele unui iubit, părinte sau copil gravat pe el. Există mituri și superstiții implicate în a avea un nume tatuat pe corp. Există, de asemenea, întrebarea dacă este înțelept sau nu. Totul este e permis în dragoste și război, dar atunci când decideți să faceți ceva care este permanent, trebuie sa va ganditi foarte bine înainte de a acționa.

♣ Semnificatia tatuajelor cu  dragoni

tatuaje dragon
tatuaje dragoni

Sunt cunoscuti a fi prezente mistice, feroce și puternice. Sunt frumosi și foarte ușor ne captivează imaginația. Acest lucru ii face populari atunci când vine vorba de teme pentru un tatuaj. Tatuajele cu dragoni sunt fie mari pentru a denota prezența lor de neiertat, fie sunt mici și delicati, aproape ca o reprezentare miniaturală a ființei gigantice. De asemenea, mărimea spune multe despre personalitatea ta. Tatuajul dragon reprezintă puritatea, speranța, puterea, minunea, creativitatea și harul.

♣ Semnificatii Tatuaje – Stele

tatuaj stele
semnificatie tatuaj stele

Aceste idei de tatuaj cu talc sunt indragite de majoritatea oamenilor. Ele reprezintă adevărul, spiritul și speranța și, uneori, și religia. După cum știm, ele emit lumină în spațiu, unde există întuneric neîncetat si te calauzesc cand te afli in zone necunoscute. Stelele sunt superbe. Au toate trăsăturile pe care le dorim noi și, prin urmare, oamenii iubesc să folosească acest lucru ca o temă pentru tatuajele lor.

♣ Semnificatie tatuaj Libelula

tatuaj libelula

Aceste creaturi mici fac ca tatuajele sa fie placute datorita naturii lor evazive si entuziaste. Libelula simbolizează noroc, puritate, prosperitate, armonie și putere. Aceste ființe minunate au o viață scurtă, și este uimitor cât de intens o traiesc. Ele își trăiesc viețile la maxim și aceasta este o lecție importantă pentru noi. Oamenii iubesc să folosească aceste intelesuri ca o temă pentru tatuajele lor.

♣ Semnificatia tatuajului Ankh

semnificatie tatuaj ankh

In Egiptul Antic aceasta imagine a reprezentat viata vesnica, cheia intregii cunoasteri, intelepciunea si fertilitatea.

♣ Semnificatie tatuaj Scarabeu

tatuaj scarabeu
scarabeu egiptean

O altă imagine din Egiptul Antic, scarabeul, a simbolizat în mod tradițional creația. Din cauza obiceiurilor sale, oamenii antici l-au văzut ca pe un creator. Astăzi, poate reprezenta unitatea creativă și nevoia de a-ți face propria cale în viata.

♣ Semnificatii Tatuaje – Urs

tatuaje urs

Din cauza abilităților naturale ale acestui animal, indienii americani au văzut ursul ca întrupare a puterii și a suprematiei. Multe alte popoare străvechi au văzut acest animal în același mod. În zilele noastre, ar putea fi văzut ca dorința de a reveni la natură.

♣ Semnificatie Tatuaj Lup

tatuaje cu lupi
Tatuaj lup padure

Ca si ursul, acesta este un alt animal care are puteri speciale. După cum indică natura sa, lupul a fost văzut ca un protector dar și ghid. De asemenea, el întruchipează inteligența și curajul. Alte semnificații includ chemarea naturii, reintoarcerea la origini.

La daci, Lupul dacic a fost, fara indoiala, vazut de armata ca un simbol special legat de protectie, în timp ce a jucat, de asemenea, un rol important in viata religioasa a poporului.

♣ Semnificatia tatuajului Vulpe

tatuaje vulpe

Vulpea este simbolul animalului agil, inselator si sarmant. Inteligenta si instinctele sale o fac un foarte bun vanator. Toate cele de mai sus o transforma pe cumatra vulpe intr-un simbol al salbaticiei, elegantei si diplomatiei.

De obicei vulpea este asociata cu visele, descoperirea inselatoriilor si constientizarea sinelui.

Indienii nativ-americani considera ca daca vulpea le apare in vis ca spirit-animal, incurajeaza la actiune si decizii rapide. Adaptabilitate si rezistenta sunt si ele atuurile vulpii.

♣ Semnificatii Tatuaje – Cerb

tatuaje cerb padure
tatuaj cerb

Cerbul a fost adeseori asemuit arborelui vieţii din cauza coarnelor lui rămuroase, care se reînnoiesc periodic. Este simbolul creşterii si al renaşterilor, în mai multe cosmologii. In arta indiană, arborele este adeseori reprezentat răsărind din coarnele ramificate ale animalului. De asemenea, cerbul este vestitorul luminii şi arată drumul spre lumina zilei. în alte civilizaţii, cerbul este conceput ca mediator între cer şi pămînt, ca simbol al soarelui ce răsare şi urcă spre zenit.

♣ Semnificatia tatuajelor Tigru

tigru japonez
Tatuaj tigru realist

Tigrul – poporul chinez priveste tigrul ca fiind regele animalelor. In Orient, tigrul are o semnificatie simbolica importanta unde reprezinta animalele vii, asadar, energie, putere, ferocitate, regalitate si protectie. El pazeste mormintele si a fost pentru chinezi gardian al vanatorii, iar mai tarziu al agriculturii.

Tigrul este cel de-al treilea semn al zodiacului chinezesc si simbolizeaza curaj, entuziasm si generozitate, dar si razvratire, nepasare si imprevizibilitate. In Japonia, se credea ca tigrul traieste o mie de ani si simboliza razboi.

Pentru hindusi tigrul reprezinta pierderea controlului. Shiva si Durga calareau tigri cand distrugeau demonii, deci tigrul este o emblema a regalitatii si a castelor razboinicilor.

♣ Semnificatia tatuajului Jaguar

tatuaj jaguar
tatuaj pe piept

Jaguarul – simbolistica jaguarului este cea mai importanta printre triburile bastinase ale Americii Centrale, ale caror traditii deriva din culturile antice Aztece si Maya. In credinta Maya jaguarul era considerat stapanul animal al infernului care cunoaste misterele pamantului si conduce sufletele mortilor. Ochii sai reflectorizanti erau considerati o trecere spre lumea de dincolo si dezvaluie viitorul celor ce-i privesc lung. Zeita azteca a Pamantului era prezentata sugestiv cu gheare de jaguar si se credea ca jaguarii pazeau cele patru carari ale lumii.

♣ Semnificatii Tatuaje – Elefant

tatuaje cu elefanti

Elefantul – specific Africii si Asiei, reprezinta diferite calitati de putere, regalitate, demnitate, rabdare, intelepciune, longevitate si fericire si este un simbol al norocului.

Unele culturi cred ca elefantul este un animal cosmic care poarta in spate lumea, aceasta imagine a fost transpusa si in arhitectura. Prin viata sa lunga, simbolizeaza longevitatea si memoria – „elefantul nu uita niciodata”.

Elefantul alb este sfant in budism, deoarece Buddha a luat aceasta infatisare pentru a intra in pantecele mamei sale, May si a imprumutat calitatile rabdarii si intelepciunii de la Buddha fiind Bijuteria Legii.

♣ Semnificatia tatuajului Arici

tatuaje arici

Ariciul – pentru ca ariciul se rostogoleste ca o minge stransa si intepatoare cand se simte amenintat, este un simbol clar al autoapararii.

In culturile vechi, ca o justificare a formei sale rotunde si a exteriorului sau defensiv, ariciul a fost vazut ca o emblema a marii mame a zeitelor, babiloniana Ishtar. In alte traditii, tepii sai ascutiti il identifica cateodata cu un simbol solar, iar in alegoria Renasterii acesta poate fi asociat simtului tactil.

♣ Semnificatia Tatuajului Codru / Pădure

tatuaje padure

Spaţiu misterios, labirint, pădurea reprezintă un loc la încercărilor, trezeşte spaimă prin faptul că este un peisaj închis şi stăpînit de umbre. Romanticii îi acordă sensuri simbolice; pentru ei, pădurea este locul fericirii absolute, paradisul terestru în care evadează fiinţa romantică.

 Pădurea verde este un simbol al eternităţii, un spaţiu dobîndit dincolo de moarte. Eliade însuşi afirmă că pădurea este un sanctuar şi un centru, un spaţiu originar în care fiinţa îşi regăseşte natura primordială şi pătrunde în miezul lumii.

 Spaţiu mitic, pădurea simbolizează dăinuirea eternă a naturii. Pădurea constituie un adevărat sanctuar în stare naturală. In India, asceţii se retrag în pădure. Acoperemîntul sau părul muntelui reprezintă şi puterea acestuia, îngăduindu-i să aducă ploaia, adică binefacerile cerului.

 Pădurile sunt generatoare deopotrivă a stărilor de spaimă şi de calm, de apăsare şi de simpatie. Seneca scria: „Cîndajungi într-o pădure, cu copaci peste măsură de înalţi, ale căror ramuri, acoperindu-se unele pe altele, îţi răpesc vederea cerului, atunci înălţimea copacilor, taina locului, umbra deasă şi nepătrunsă, de care te minunezi, te fac să crezi într-o putere divină”.

♣ Semnificatia tatuajelor cu flori

tatuaje flori
tatuaj floare pe spate

Florile sunt un simbol al dragostei, armoniei si al copilăriei.

♣ Semnificatii Tatuaje – Potcoava de cal

Tatuaj Potcoava
semnificatie tatuaj potcoava

Recunoscută în general ca un simbol al norocului, potcoava de fier a fost folosita pentru a proteja casele și oamenii de spiritele rele.

♣ Tatuaj Ouroboros

tatuaj ouroborus
tatuaj oroborus

Compus dintr-un șarpe care își mănâncă propria coada, acest semn are implicații profunde din cele mai vechi timpuri până în prezent. Inițial, semnificând infinitatea, auto-suficiența, ciclul vieții și introspecția, în timp a ajuns să reprezinte si riturile secrete ale alchimiei.

♣ Tatuaj Sageata

tatuaj sageata
semnificatie sageata

În funcție de stilul și amplasamentul unei săgeți, acest simbol simplu poate semnifica multe lucruri. O singură săgeată înseamnă apărarea celor dragi sau a lucrurilor. Două săgeți orientate una catre cealalta, pot însemna agresiune sau război. O săgeată ruptă comunică pacea, etc

♣ Simbolistica Tatuaj Dragon japonez

tatuaj dragon japonez
tatuaj dragon pe spate

Puternicul dragon conține valori precum înțelepciunea, forta, viclenia și taria elementelor. Aceste intelesuri le fac o alegere populară pentru o opera de artă tatuată.

♣ Simbolistica Tatuaj Peste Koi

tatuaj peste koi
tatuaj peste japonez

Pestele Koi întruchipează caracteristicile masculine ale determinării, rezistența împotriva unor incerari serioase printr-un spectacol de forță și dorința de a crește dincolo de propria conditie.

♣ Simbolistica Tatuaj Craniu

Tatuaj craniu color
Tatuaj craniu

Un mesaj predominant al imaginii craniului este că moartea este aproape. Memento mori. Dar asta poate însemna mai mult decât ceea ce pare. În funcție de povestea care se află în spatele ei, poate însemna orice, de la a trăi în fiecare zi la maxim, la a fi neînfricat în fața morții și altele.

Asadar, daca ai o idee de tatuaj, nu ezita sa ne contactezi!

Artistii nostri au stiluri variate si cu siguranta vei rezona cu unul dintre ei pentru a-ti realiza tatuajul mult dorit!

Salonul nostru de tatuaje ♣Ingenious Bastards Tattoo♣ este situat in Bucuresti pe strada Vasile Lascar 48-50. 

 ♣Programari pentru tatuaje sau piercing la Tel/Wapp: 0748692366 ♣

♣Urmareste-ne pe retelele sociale pentru a fi la curent cu tatuajele realizate de artistii nostri!

*Foto Disclaimer-Imaginile utilizate în acest articol sunt deținute de persoanele respective, artiști, sau alte părți care postează pe conturile lor private de social media. Aceste imagini servesc doar pentru inspirație și nu pot fi copiate (imagini sau modele) pentru uz personal.